Munanvalkuainen Frittata (Terveellinen aamiainen!) | Välimeren ruokalaji (2024)

Tämä savustettua lohta ja vuohenjuustoa sisältävä munanvalkuainen frittata sisältää terveellisiä ainesosia ja täynnä proteiinia makua tinkimättä. Tee tästä terveellisestä aamiaisreseptistä brunssi, nopea ja helppo illallinen tai nauti lounaaksi koko viikon ajan.

Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (1)

Terve munavalkuaisfrittata saattaa aiheuttaa epäluuloa. Kuinka aiot saada täyteläisen maun ilman paljon rasvaa, kolesterolia ja kaloreita? Älä huoli! Tämä frittata on niin maukasta, ettei keltuaisia ​​jää kaipaamaan. Ja älä huoli! Saat runsaasti proteiinia (97 grammaa kokonaisuudessaan) munien, juuston ja lohen ansiosta.

Kuten meidän ei-mayomme kanssaKanasalaattijaDeviled Eggreseptien mukaan tämä täyteläinen munanvalkuainen frittata sopii mainiosti rikkauden rakentamiseen ilman, että tarvitset ainesosia, kuten voita, munankeltuaisia ​​ja kermaa.

Tämä terveellinen aamiaisresepti on täynnä suolaista savustettua lohta, kirpeää vuohenjuustoa ja tuoretta tilliä. Lohi ja vuohenjuusto ovat täyteläisiä ja kermaisia. Tilli on ruohomaista, ja siinä on aavistus lakritsia. Lisäksi siinä on taskut makeaa karamellisoitua punasipulia ja iskeviä kapriksia. Ajattele sitä kuin lox-bagelia ilman hiilihydraatteja!

Toisin kuin quiche, frittatassa ei tarvitse tehdä kuorta. Ne ovat nopeita ja helppoja, ja niissä on vain noin 15 minuuttia käytännön työtä.

Lisäksi tämä Egg White Frittata on myös niin monipuolinen. Se on herkullista aamiaisella, brunssilla, lounaalla tai illallisella. Voit tarjoilla lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Ja se säilyy erittäin hyvin. Voit valmistaa terveellisen aterian hyvissä ajoin etukäteen.

Kokeile seuraavaa brunssia tai vain hiljaista illallista kotona parilla yksinkertaisella puolella, kutenSitruunarucolasalaattijaNopeasti paahdetut tomaatit.

Sisällysluettelo
  1. Munanvalkuainen Frittata Ainekset
  2. Kuinka tehdä munanvalkuaisfrittata
  3. Kuinka säilyttää jäännös Frittata
  4. Mitä tarjoilla munavalkuaisfrittatan kanssa
  5. Kuinka käyttää munankeltuaisia
  6. Terveellisen aamiaisen reseptejä valmistaa tänään!
  7. Kokeile Nocellara-italialaista ekstraneitsytoliiviöljyämme!
  8. Munanvalkuainen Frittata savustetun lohen kanssa
Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (2)

Munanvalkuainen FrittataAinesosat

Tämä munanvalkuaisfrittata perustuu savuslohen, kermaisen vuohenjuuston ja tuoreen tillin klassiseen yhdistelmään. Tässä on mitä tarvitset sen tekemiseen:

  • Ekstra neitsyt-oliiviöljy:Tarvitset vain pienen määrän voitaista, pehmeää oliiviöljyä, kuten meidänItalialainen Nocellara. Tämä estää frittataa tarttumasta pannuun.
  • Punasipuli:Rakastan punasipulien makeita ja maukkaita. Halutessasi voit korvata sen yhdellä salottisipulilla tai ½ valko- tai keltasipulilla.
  • Munanvalkuaiset:Munanvalkuaiset sisältävät paljon proteiinia ja vähän rasvaa ja kaloreita. Jos haluat täyteläisemmän frittatan, voit käyttää 7-8 kokonaista munaa valkuaisten tilalle.
  • Savulohi:Käytä korkealaatuista savustettua lohta. Jos et löydä 6 unssin pakkausta, voit käyttää sen sijaan vähemmän hemmottelevaa 4 unssia. Tai voit valita 8 unssin paketin ja säästää ylimääräisen lohen toista käyttöä varten.
  • Vuohenjuusto:Tuore vuohenjuusto on pehmeää, kermaista ja kirpeää. Murenna juusto sormenpäilläsi pieniksi paloiksi, jotta se jakautuu frittatan läpi.
  • Kaprikset:Kaprikset räjähtävät suolaisella ja kirpeällä maulla.
  • Tilli:Tuore tillillä on makeutta, ruohoinen lakritsi maku. Se on tunnetusti loistava pari savusalohen. Käytä vain lehtiä ja jätä puumaiset varret taakse. Jos et pidä tillistä, voit korvata sen tuoreilla lehtipersiljalla.
  • Mausteet:Paljonvastajauhettua mustapippuriaerottuu kauniisti kermaisen vuohenjuuston ja täyteläisen savustetun lohen kanssa.

Kuinka tehdä munanvalkuaisfrittata

Frittata on yllättävän nopea ja yksinkertainen ruokalaji, joka valmistuu hieman yli 30 minuutissa. Koska voit tarjoilla sen lämpimänä tai huoneenlämpöisenä, voit valita, valmistatko sen juuri ennen tarjoilua vai säästät aikaa ja valmistat sen etukäteen.

  • Valmistaudu:Kuumenna uuni 350 °F:seen. Kuutioi ½ keskikokoista sipulia. Valuta ja hienonna 1 rkl kapriksia. Hienonna 2 ruokalusikallista tuoreita tillinlehtiä karkeaksi.
  • Paista sipuli:Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä 10 tuuman uuninkestävässä tarttumattomassa pannussa tai hyvin maustetussa valurautapannussa keskilämmöllä. Heitä joukkoon kuutioitu sipuli ja kypsennä 3–4 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit pehmenevät, karamellisoituvat reunoilta ja tuoksuvat makealta.Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (3)
  • Vatkaa munat:Kun sipulit kypsyvät, lisää 12 isoa munanvalkuaista isoon kulhoon. Vatkaa vaahdoksi, noin 30 sekuntia. Revi 6 unssia savustettua lohta pureman kokoisiksi paloiksi ja lisää kulhoon. Murskaa sekaan 4 unssia vuohenjuustoa. Vatkaa joukkoon kaprikset, tilli ja ¼ tl mustapippuria.Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (4)
  • Keitä munat:Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada muna-lohiseos pannulle. Keitä rauhassa keskilämmöllä, kunnes reunat alkavat jähmettyä, 3-4 minuuttia.
  • Leipoa:Siirrä vuoka uuniin ja paista kunnes frittata on hyytynyt, noin 12 minuuttia. Frittata on hieman turvonnut ja keskiosan tulee olla kiinteä.Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (5)
  • Palvella:Anna jäähtyä hieman, viipaloi ja koristele ripauksella tuoretta tilliä. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (6)

Kuinka säilyttää jäännös Frittata

Säilytä ylijäämä frittata, anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kun se on jäähtynyt, säilytä tiiviisti muoviin käärittynä tai ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Se säilyy 3-4 päivää. Tarjoile viipaleet kylmänä tai kääri folioon ja kuumenna 350°F uunissa noin 10 minuuttia.

Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (7)

Mitä tarjoilla munavalkuaisfrittatan kanssa

Savustettu lohi frittata on ihanaa, olipa se sitten brunssi tai illallinen. Tarjoile rapea täysjyväleivän tai paahtoleivän kanssa, jossa on tilkka oliiviöljyä. Tai päivitä paahtoleipää espanjalaisella suosikkiklassikollani,Leipä tomaatilla.

Kirkas salaatti, esimSitruuna-parmesan-salaattisalaattitai jotain maukastapaahdettuja vihanneksiaolisi toinen loistava tapa täydentää ateriaa. Fenkolin tavoin tillillä on herkullisen kevyt lakritsin maku. Kokeile yhdistää tämä savustettu lohiquicheTuore fenkoli-appelsiinisalaattisamanlaiselle makuprofiilille.

Kuinka käyttää munankeltuaisia

Emme pidä tavaroiden tuhlaamisesta täällä, joten jos sinulla on nippu keltuaisia ​​tämän frittatan valmistamisesta, älä heitä niitä pois! Tee jälkiruoka! Elämässä on kyse tasapainosta, eikö niin?

Reseptini espanjalaiseen vaniljakastikkeeseen nimeltäKatalonialainen kerma, tuoksuu sitrushedelmillä ja kanelilla ja käyttää 8 munankeltuaista. Jos et ole koskaan saanut sitä ennen, tulet iloisesti yllättymään siitä, kuinka herkullista se on. Ajattele sitä kevyempänä serkkuna Ranskan crème brûléen.

Voit aina tehdä huomattavan määränAiolija lisää se keittoihin, voileipiin, hampurilaisiisi ja anna lahja ystävillesi. Tämä kermainen, valkosipulinen levite kestää vain muutaman minuutin. Se tarvitsee myös vain yhden munankeltuaisen, joten ole valmis jakamaan!

Terveellisen aamiaisen reseptejä valmistaa tänään!

Välimeren ruokavalion reseptit

Terveelliset aamiaismunamuffinsit (video)

Välimeren ruokavalion reseptit

15 minuutin välimerelliset aamiaiskulhot

Aamiainen

Helppokäyttöiset uunimunat

Selaa kaikkiaVälimeren reseptejä.

VieraillaMyymälämme.

Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (12)

Kokeile Nocellara-italialaista ekstraneitsytoliiviöljyämme!

Tämä EVOO on valmistettu käsin poimituista, kylmäuutettavista Nocellara-oliiveista. Se sisältää runsaasti polyfenoleja, ja siinä on tuoreiden tomaattien ja vihannesten aromit miedon mausteisen lopputuloksen kanssa.

osta nyt

5alkaen7ääniä

Munanvalkuainen Frittata savustetun lohen kanssa

Tulosta reseptiPin ReseptiArvioi tämä resepti

Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (13)Mark Beahm

Egg White Frittata (Healthy Breakfast!) | The Mediterranean Dish (14)

Tämä savustettua lohta, vuohenjuustoa ja tuoretta tilliä sisältävä munanvalkuainen frittata on terveellinen aamiainen, lounas tai illallinen, joka ei uhraa makua.

Valmistelut -15pöytäkirja min

Kokki -20pöytäkirja min

Kaikki yhteensä -35pöytäkirja min

Keittiö:

palvelee –8

Kurssi:

Aamiainen, brunssi, lounas

Ainesosat

  • 1 ruokalusikallinen ekstra neitsyt-oliiviöljy
  • ½ keskikokoinen punasipuli, kuutioiksi
  • 12 isot munanvalkuaiset (noin 360 g)
  • 6 unssia savulohi, revitty tai viipaloitu pureman kokoisiksi paloiksi
  • 4 unssia pehmeä vuohenjuusto, murentunut
  • 1 ruokalusikallinen kaprikset, valutettu ja hienonnettu karkeasti
  • 2 ruokalusikallista hienonnettua tilliä, ja lisää koristeeksi
  • ¼ teelusikallinen vastajauhettua mustapippuria

Ohjeet

  • Valmistaudu:Aseta ritilä uunin keskelle ja esilämmitä uuni 350 asteeseen F.

  • Paista sipuli:Kuumenna öljy 10 tuuman uuninkestävässä tarttumattomassa pannussa keskilämmöllä. Heitä joukkoon kuutioitu sipuli ja paista 3–4 minuuttia välillä sekoittaen. Sipulien tulee pehmetä, alkaa ruskeaa reunoilta ja tuoksua makealta.

  • Sekoita munat:Kun sipulit kypsyvät, lisää munanvalkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa vaahdoksi, noin 30 sekuntia. Sekoita joukkoon lohi, vuohenjuusto, kaprikset, tilli ja mustapippuri.

  • Keitä munat:Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada muna-lohiseos pannulle. Keitä rauhassa keskilämmöllä 3–4 minuuttia tai kunnes reunat alkavat jähmettyä.

  • Paista munat:Siirrä vuoka uuniin ja paista 12 minuuttia tai kunnes frittata on hyytynyt. Frittata on hieman turvonnut ja keskiosan tulee olla kiinteä.

  • Palvella:Anna jäähtyä muutama minuutti ja leikkaa sitten 8 osaan. Tarjoile tuoreen tillin kanssa.

Video

Huomautuksia

  • Frittata säilyy jääkaapissasi 3-4 päivää. Säilytä ylijäämät, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kääri tiiviisti muoviin tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
  • Voit selvittää, onko frittata asetettu, käyttämällä "jiggle-testiä". Jos frittatan keskiosa heiluu pannua ravistettaessa, sen on kypsennettävä pidempään.
  • Vieraillameidän kauppammeselata laadukkaita välimerellisiä ainesosia, mukaan lukienoliiviöljyt,hunaja,hillotjamausteet.

Ravitsemus

Kalorit:104.3kcalHiilihydraatit:1.1gProteiini:11.5gRasva:5.8gTyydyttynyt rasva:2.5gMonityydyttymättömät rasvat:0.5gMonityydyttymättömät rasvat:2.4gKolesteroli:11.4mgNatrium:321,6mgkalium:126.3mgKuitu:0.2gSokeri:0.7gA-vitamiini:174,5IUC-vitamiini:0.6mgKalsium:27.8mgRauta:0.5mg

Oletko kokeillut tätä reseptiä?

Mark oppi leipomaan ammattimaisesti Two Fat Cats Bakeryssa Portlandissa, Mainen osavaltiossa ja oli viimeksi pääleipuri Hjem Kensingtonissa, tanskalaisessa kahvilassa Lontoossa. Hän asui Barcelonassa ja Madridissa kuusi vuotta, ennen kuin muutti Lontooseen ja sitten takaisin Yhdysvaltoihin. Häntä kiehtoo ruoan, kulttuurin ja tieteen risteys. Hän on kehittänyt reseptejä kotileipureille kolmen vuoden ajan ja aloitti kirjoittamisen The Mediterranean Dishille vuonna 2022.

Kun hän ei ole keittiössä, hän viettää aikansa matkustaen, neuloen ja oppien heittämään keramiikkaa.
Lisätietoja

Munanvalkuainen Frittata (Terveellinen aamiainen!) | Välimeren ruokalaji (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6028

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.