Kuinka tehdä Frittatas (liesi tai paistettu) (2024)

705 kommenttia

Siirry reseptiin

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (1)

Oletko koskaan syönyt upeaa frittataa?Täydellinen frittata on kermainen, kermainen ja täynnä kasviksia. se oneikuiva, sienimäinen tai mieto.

Frittatat ovat äärimmäisen puhtaita jääkaapin arki-iltaillallinen tai viikonloppubrunssi resepti. Frittatas kulkee myös hyvin, joten siivuja voi tuoda piknikille tai pakata työlounaalle.

Jäljelle jäävän frittatan kanssa voit olla luova – käytä siivua voileivän täytteenä tai riko se helpoksi aamiaistaco*ksi.

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (2)

Frittatat voivat olla aluksi pelottavia, mutta ne ovat erittäin helppoja valmistaajostiedät mitä teet. Joten tänään jaan kattavan oppaan täydellisen frittatan tekemiseen joka kerta.

Olen ollut pettynyt perinteisiin frittatoihin aiemmin, joten palasin perusasioihin. Vertasin America's Test Kitchenin frittata-ohjeet Bon Appetitin ja Epicuriousin kanssa ja keksin omat menetelmäni.

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (3)

Perinteiset Frittatas vs. Paistetut Frittatas

Minun reseptissäni opit valmistamaan perinteisiä frittatoja liesi uuniin -paistinpannumenetelmällä. Varmistin, että käytän kohtuullista uunin lämpötilaa (ei broileria) ja ehdotin frittatan kypsentämistä keskiritilälle, jotta voit katsella sitä kypsennyksen aikana. Elämä on liian lyhyt poltettuihin frittatoihin!

Olen myös antanut ohjeet paistettujen frittatojen tekemiseen (vuoka- tai muffinivuokaan), jotka ovat käteisempiä. Paistetut vaihtoehdot ovat erityisen hyviä, jos tarvitset valmiita vaihtoehtoja tai kun liesi on muuten täynnä.

Mikä versio on suosikkini? Niistä kaikista tulee yhtä hyvin. Ainoa todellinen ratkaiseva tekijä on se, mikä menetelmä sopii sinulle parhaiten.

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (4)

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (5)

Frittatan peruskaava

  • 12 munaa, vatkaa vain kunnes keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat
  • 3 ruokalusikallista täysrasvaista maitoa
  • 3 kupillista keitettyjä ja maustettuja vihanneksia tai muita lisäaineita
  • 1 kuppi (4 unssia) raastettua tai murennettua juustoa
  • 1/2 tl suolaa

Suositeltavat Frittata-makuyhdistelmät

  • Pinaatti, artisokka ja fetajuusto
  • Parsakaali, cheddar ja vihreä sipuli
  • Cremini sieniä, rucolaa ja vuohenjuustoa
  • Kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa, mozzarellaa ja basilikaa
  • Tässä näkyy: keltasipuli, porkkana, paprika, vuohenjuusto ja ruohosipuli

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (6)

Yleisiä Frittata-vinkkejä

Maitotuotteet

Käytä täysrasvaista maitoa.Olen saanut mahtavia tuloksia raskaalla kermalla, puolitoista ja täysmaidolla. Myös smetana, crème fraîche ja jogurtti käyvät hyvin. Kaksi prosenttia ja rasvaton maito ovat kuitenkin liian vetisiä. Maitotuotteiden jättäminen kokonaan pois johtaa frittataan, joka on ei-yllättäen maultaan munaisempaa ja vähemmän kermaista.

Testaushuomautuksia: America's Test Kitchen suosittelee vain kolmea ruokalusikallista maitotuotteita ja Bon Appetit suosittelee 1/2 kuppia. Kokeilin molempia ja pidin hieman parempana America's Test Kitchen -versiota, joten valitsin pienemmän määrän.

Esikypsennä vihannekset ja käytä niitä paljon

Vihannesten tulee olla pehmeitä, maustettuja ja kypsennetty ennen munien lisäämistä.Raakaista vihanneksista vapautuu liikaa vettä, eivätkä ne ole täysin kypsiä, kun munat ovat valmiita. Esikypsennä vihannekset kuullottamalla, paahtamalla tai höyryttämällä niitä saadaksesi esiin niiden parhaat ominaisuudet.

Isoon tusinasta munasta valmistettuun frittataan mahtuu jopa kolme kupillista keitettyjä kasviksia, joten tarvitset jopa enemmän kuin kolme kupillista raakoja vihanneksia!

Juusto on hyvä idea

Juusto tarjoaa lisämakua ja lisää kermaisuutta.Tykkään käyttää pehmeitä juustoja, kuten vuohenjuustoa. Terävä cheddar ja parmesaani ovat myös herkullisia.

Voit sekoittaa jopa yhden kupin juustoraastetta tai murskattua juustoa suoraan munaseokseen tai varata osan frittatan päälle. Kun elän kullanväristä, kuplivaa juustoa pizzan ja lasagnen päällä, älä tavoittele kultaista toppia frittatojen suhteen. Mikä vie minut seuraavaan kohtaan.

Älä kypsennä frittataa liikaa

Pidä frittataa silmällä, kun se on uunissa.Paista, kunnes munat ovat turvonneet ja läpinäkymättömiä, ja frittatan keskiosa heiluu hieman, kun annat sille hellävaraisen kiillon.

Frittata jatkaa kypsentämistä, kun otat sen pois uunista jälkilämmön vuoksi. Ylikypsytetyt munat haisevat rikiltä ja niillä on kuiva, sienimäinen rakenne – ei hyvä!

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (7)

Frittata muistiinpanoja

Kuinka skaalata tämä resepti

Reseptiini vaatii kaksitoista munaa. Voit puolittaa tämän reseptin ja käyttää pienempää pannua (esim. 8 tuumaa) tai uunivuokaa. Pienemmät frittatat valmistuvat aikaisemmin, joten säädä sen mukaan ja pidä niitä silmällä.

En suosittele yrittämään leikata reseptiä yli puoleen, koska frittatat ovat luonnostaan ​​iso erä. Mitenmunavoileipiätaipaahtoleipääsen sijaan?

Suositeltavat frittata-pannut

Käytä liedeltä uuniin -menetelmää ahyvin maustettu valurautainen paistinpannu(affiliate link) tai uuninkestävä, tarttumaton paistinpannu.

Jos valitset paistetun menetelmän, käytä ahyvin öljyttyuunivuoka tai muffinivuoka (minun ei itse asiassa tarvinnut öljytätämä muffinivuoka, mutta toinen "tarttumaton" muffinivuokani aiheutti ongelmia. Öljyä pannu varmuuden vuoksi).

Mitä tarjoilla frittatojen kanssa

Frittatas on loistava pääruoka jokaiselle päivän aterialle. Tai voit käsitellä frittataa lisukkeena suuremmassa aamiaislevitteessä (etenkin minifrittatas).

Frittataa täydentäviä puolia ovat mmyksinkertaiset vihreät salaatit,aamiaisperunattaihash ruskeatja paahdettua täysjyväleipää.

Frittata koristeet ja täytteet

Frittatas ei aina voita kauneuskilpailua. Lisää visuaalista viehätysvoimaa viimeistelemällä frittata tuoreilla lehtiyrteillä (kuten basilikaa, persiljaa tai korianteria) tai pilkotulla tuoreella ruohosipulilla.

Jos haluat erityisen ylellisen frittatan, ripottele päälle yksittäisiä viipaleitapestotai suosikki yrttimaustesi. Toinen vaihtoehto? Viimeistele ne erittäin kevyellä lorauksella paksua balsamiviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa. Työskenteletkö meksikolaisen frittatan kanssa? Kokeile kuumaa tai kevyesti lämmitettyä kastikettasalsaa.

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (8)

Katso Kuinka tehdä Frittatas

How to Make Frittatas (Stovetop or Baked) (9)

Tulosta

Kuinka tehdä Frittatas (liesi tai paistettu)

Tulosta

Tallentaa

  • Tekijä: Cookie ja Kate
  • Valmistusaika: 20 minuuttia
  • Kokkaus aika: 25 minuuttia
  • Kokonaisaika: 45 minuuttia
  • Tuotto: 8annokset1x
  • Kategoria: Aamiainen
  • Menetelmä: Vaihtelee
  • Keittiö: italialainen

4.9alkaen297arvostelut

Opi tekemään täydellinen frittata tämän kattavan oppaan avulla! Tämä resepti olettaa, että kypsennät vihanneksia pannulla – jos käytät ylijääneitä vihanneksia liedellä, lämmitä ne pannulla ennen munien lisäämistä. Reseptistä tulee 1 iso frittata tai 18 minifrittataa (noin 8 annosta).

Mittakaava

Ainesosat

  • 12munat
  • 3 ruokalusikallistatäysrasvaiset maitotuotteet (raskaskerma, puolitoista puolikkaat, täysmaito, smetana, crème fraîche tai jogurtti)
  • ½ tlsuola
  • 1 kuppi(4 unssia) juustoraastetta tai murskattua juustoa
  • 3to5kupillisia hienonnettuja vihanneksia tai vihanneksia (tai enintään3 kuppiayli jääneet keitetyt vihannekset tai vihannekset)
  • 1 ruokalusikallinenoliiviöljy
  • Koriste: hienonnettuja tai revittyjä tuoreita, lehtisiä yrttejä (basilika, persilja, korianteri tai tilli)

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 425 asteeseen Fahrenheit-asteeseen perinteisellä liesimenetelmällä tai 350 asteeseen paistomenetelmillä (vuoka tai mini/muffinssit).
  2. Riko munat keskikokoiseen kulhoon. Lisää valitsemasi maito ja suola. Vatkaa vain kunnes munankeltuaiset ja valkuaiset ovat sekoittuneet. Vatkaa sekaan kaikki tai puolet juustosta (toisen puolen voi halutessaan varata frittatan päälle ennen paistamista). Laita seos sivuun.
  3. Lämmitä oliiviöljyä keskilämmöllä 12 tuuman valurautaisessa pannussa (tai missä tahansa muussa isossa uuninkestävässä pannussa), kunnes se kiiltää. Lisää vihannekset aloittaen hienonnetulla sipulilla tai muilla paksuilla vihanneksilla. Keitä muutama minuutti välillä sekoittaen ja lisää sitten pehmeämmät vihannekset, kuten kesäkurpitsa. Kypsennä, kunnes nämä vihannekset ovat pehmeitä, lisää sitten valkosipuli tai vihreät ja keitä, kunnes ne tuoksuvat tai kuivuvat. Mausta suolalla maun mukaan.
  4. Perinteinen liesivaihtoehto:Vatkaa kananmunat vielä kerran ja kaada seos vihannesten päälle. Sekoita lastalla hetken, jotta seos sekoittuu ja jakaantuu tasaisesti pannulle. Jos varasit juustoa, ripottele se nyt frittatan päälle.
  5. Kun frittatan ulkoreuna muuttuu vaaleammaksi (noin 30 sekunnista 1 minuuttiin), siirrä frittata varovasti uuniin. Paista 7–14 minuuttia (pidä sitä silmällä), kunnes munat ovat paisuneet ja näyttävät kypsiltä ja frittatan keskiosa heiluu hieman, kun annat sille kevyen kiillon. Ota frittata uunista ja laita jäähdytysritilälle jäähtymään. Koristele yrteillä, viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoile.
  6. Paistettu vuokavaihtoehto:Anna keitettyjen vihannesten jäähtyä muutama minuutti. Voitele sillä välin 9 x 13 tuuman pannu voilla, joka toimii paremmin kuin ruoanlaittosuihke. Sekoita kevyesti jäähtyneet kasvikset munaseokseen ja kaada sitten kaikki pannulle. Jos varasit juustoa, ripottele se nyt frittatan päälle.
  7. Paista 20-25 minuuttia (pidä sitä silmällä), kunnes munat ovat paisuneet ja näyttävät kypsiltä, ​​ja frittatan keskiosa heiluu hieman, kun annat sille kevyesti kiiltävän. Ota frittata uunista ja laita jäähdytysritilälle jäähtymään. Koristele yrteillä, viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoile.
  8. Paistettu mini frittata vaihtoehto:Anna kypsennettyjen vihannesten jäähtyä muutama minuutti ja sekoita ne munaseokseen. Voitele 18 muffinikuppia (käytin kahta muffinivuokaa tähän), täytä sitten kupit tasaisesti vajaalla ⅓ kupilla sekoitusta.Jos varasit juustoa, ripottele se nyt frittatojen päälle.
  9. Paista 13–17 minuuttia, kunnes munat paisuvat ja näyttävät kypsiltä, ​​ja frittatojen keskiosa heiluu hieman, kun annat pannulle kevyesti kiiltoa (tämä tapahtuu nopeasti, joten pidä niitä silmällä; minun pannuni, jossa on vain 6 muffinit valmistuivat aikaisemmin). Ota vuoat uunista ja aseta ne jäähtymisritilälle jäähtymään. Koristele yrteillä ja tarjoile.

Huomautuksia

Resepti luotu ohjeiden mukaanNauti ruuastasi,OutoajaAmerikan testikeittiö.

Tallennusehdotuksia:Frittata-jäännökset säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Voit tarjoilla ylijääneen frittatan jäähdytettynä, antaa sen lämmetä huoneenlämpöiseksi sellaisenaan tai lämmittää varovasti yksittäisiä viipaleita mikroaaltouunissa tai uunissa.

Voinko pakastaa sen?En suosittele jääneen frittatan pakastamista. Kun sulatin pakasteviipaleeni, ne muuttuivat hyvin vetisiksi ja hieman kumisiksi. Jos etsit hyvää munapohjaista pakastereseptiä, katso minunaamiaisburritot.
Valmista etukäteen:Paistettu menetelmä sopii parhaiten valmiisiin frittatoihin. Voit vatkaa munat, keitetyt vihannekset ja juusto keskenään etukäteen. Peitä seos ja jäähdytä, kunnes olet valmis paistamiseen (sen pitäisi säilyä hyvin jopa kaksi päivää). Voitele uunivuoka tai muffinssivuoka ja paista yllä olevan ohjeen mukaan.

▸ Ravitsemustiedot

Näytetyt tiedot ovat online-ravintolaskurin antamia arvioita. Sitä ei pidä pitää ammattimaisen ravitsemusterapeutin neuvojen korvikkeena. Katso meidäntäydellinen ravintosisältö täällä.

Teitkö tämän reseptin?

Kerro minulle, kuinka sinulle kävi! Jätä kommentti alle ja jaa kuvaInstagramhashtagilla#keksijakate.

Jaa tämä viesti

pPinfSharetTwiittaasähköposti
Kuinka tehdä Frittatas (liesi tai paistettu) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6026

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.