Budjetin kannettavan tietokoneen ostaminen vuonna 2022: yksinkertainen mutta täydellinen opas (2024)

Kun alamme valmistautua jouluostoskauteen, on ihanteellinen aika opetella ostamaan halpa kannettava tietokone. En tarkoita halpaa halventavassa mielessä: tarkoitan edullista kannettavaa tietokonetta, joka toimii hyvin ja tarjoaa hyvän kokonaisarvon alhaisista kustannuksista huolimatta. Puhekielessä ihmiset sanovat "halpa", joten lähdetään siitä eteenpäin.

Aion käyttää vähemmän aikaa yksittäisistä merkeistä ja malleista puhumiseen, koska varsinkin alhaisissa osissa ne muuttuvat koko ajan – tilannetta pahentavat jatkuvat toimitusketjun ongelmat, jotka pitävät varastot poissa kaupoista. Monien ihmisten oletusvalinta on Applen MacBook Air, mutta 999 dollaria vanhemmasta M1-mallista ja 1 199 dollarista uudemmasta M2-mallista, se on monien budjettiostajien ulottumattomissa. Voit lukea lisää MacBook Airista ja muistaparhaat valinnat parhaiden kannettavien tietokoneiden luettelossamme.

Vuoden 2023 parhaat kannettavat tietokoneet

Valikoima parhaita kannettavia tietokoneita, joita voit ostaa juuri nyt

  • Yleisesti hyödyllisin:MacBook Air M2
  • Paras budjetti kannettava tietokone:Acer Swift 3
  • Paras Chromebook:Acer Chromebook Spin 714
  • Paras budjettipelikannettava:HP-vaurio 16

Katso täydellinen luettelo vuoden 2022 parhaista kannettavista tietokoneista.

Mikä määrittelee budjettikannettavan?

Käytimme 500 dollaria budjettikannettavan katkaisupisteenä. Mutta ajan myötä alle 500 dollarilla saatavilla olevat kannettavat tietokoneet ovat alkaneet näyttää liian alitehoisilta. Sanoisin, että edullinen kannettava on tällä hetkellä epävirallisesti alle 700 dollaria. Korkeintaan 500 dollarilla vaihtoehtosi ovat hyvin rajalliset, ja suoraan sanottuna on hyvä mahdollisuus, että et ole täysin tyytyväinen kokemukseesi.

Anna itsellesi vähän hengitystilaa, lähempänä 700 dollaria, ja mahdollisuudet avautuvat. Tee niin, ja on paljon helpompi saada jotain, joka kestää pitkään ja johon olet tyytyväinen. Poikkeuksiakin on: vaikka kuluttaisitkinalle 500 dollaria Chromebookista, olet hyvä. Tuore esimerkki, josta pidin, on379 dollaria Lenovo Duet 3, arvosteltu täällä.

Buying a Budget Laptop in 2022: A Simple But Complete Guide (1)

Katso tämä:Kuinka ostaa edullinen kannettava tietokone vuonna 2022

Pitäisikö minun hankkia vain Chromebook?

Todennäköisesti.Useimmat ihmiset olisivat hyviä Chromebookin kanssa, joka on kannettava tietokone, joka käyttää Googlen Chrome-käyttöjärjestelmää. Se oli perinteisesti Chrome-selain ja muutamia lisäominaisuuksia, mutta Chrome OS sisältää nyt myös mahdollisuuden käyttää Android-sovelluksia Google Play Kaupasta, Linux-ohjelmistoja jajoitain pelejä.

Suurin osa siitä, mitä teet kannettavalla tietokoneella – sähköposti, netissä surffaaminen, videoiden suoratoisto, sosiaalinen media, ostokset – tehdään yleensä selaimen kautta. Ja jos aiot kuluttaa alle 500 dollaria, päädyt mukavampaan koneeseen, joka tuntuu reagoivammalta verrattuna edulliseen Windows-kannettavaan samaan hintaan.

Lue lisää: Paras Chromebook vuodelle 2022: 8 Chromebookia alkaen alle 300 $

Miksi et halua Chromebookia? Ehkä sinulla on jokin erityinen vain Windows-ohjelmisto töihin tai kouluun, joka on asennettava paikallisesti kannettavaan tietokoneeseen. Voisin sanoa saman ohjelmista, kuten Photoshopista tai videopeleistä, mutta jos ostat 500 dollarin kannettavan tietokoneen, se ei luultavasti ole sitä, mihin haluat sitä.

Mitä teknisiä tietoja minun pitäisi etsiä?

Juuri noin 500 dollaria tai alle, se tulee olemaan melko paljaat. Pidä sitä yleensä, kunnes löydät kunnollisen prosessorin. Intelillä on nyt 12. sukupolvi Core-sirujaan, joten ihannetapauksessa haluat sellaisen parin viime sukupolven ajalta, muuten olet vanhentumassa.

Sinun on luultavasti ylitettävä 500 dollarin raja, mutta oletuksena käyttäisin Intel Core i5:tä. Alle 500 dollaria halvempaa Core i3 -versiota on vaikea ohittaa. Yleensä ohita kaikki Intel Pentium-, Celeron-, Atom- tai M3-sirujen kanssa. AMD:n puolelta etsi AMD Ryzen 4000 -sarjan sirusen sijaanAMD Athlonista. Siruvalmistajat ottavat uusia sirumalleja käyttöön vähintään kerran vuodessa, ellei useamminkin, ja tämä on henkilökohtainen ison kuvan neuvoni keväällä 2022.

Jos käytössäsi on Windows 11, haluat todella 16 Gt RAM-muistia, mutta sitä on myös vaikea löytää, ennen kuin saavutat 700 dollaria tai vähän enemmän. Sanon jälleen, että säästä vähän ja hanki Core i5/16GB kannettava tietokone, joka toimii paremmin ja kestää pidempään. Jos et voi, hanki vähintään 8 Gt RAM-muistia. Ja jos käy vähiin, etsi kannettava tietokone, jonka avulla voit päästä sisälle ja lisätä RAM-muistia matkan varrella. (Monet halvemmat kannettavat tietokoneet ja pelikannettavat antavat sinun tehdä tämän.) Jos kannettavan tietokoneen muisti on luettelossa "sisäänrakennettu", se on todennäköisemmin juotettu; et voi lisätä lisää myöhemmin.

En ole mikään säilytystarra. Useimmat ihmiset säilyttävät kaiken pilveen. Hanki SSD-asema, älä pyörivä levylevy (HDD). Kokoon nähden 256 Gt:n kapasiteetti on loistava ja 512 Gt on parempi, mutta vaikea löytää. Tyydy 128 Gt: hen vain, jos sinun on todella pakko tai käytät todella pääasiassa pilvitallennustilaa. Haluaisin kuitenkin enemmän RAM-muistia suuremman tallennustilan sijaan, jos se tulee siihen. Kuten RAM-muistia, budjettikannettavat voidaan joskus avata, jotta voit vaihtaa suuremman aseman myöhemmin tarvittaessa.

Mitä minun pitäisi välttää edullisessa kannettavassa?

Varo lomatarjouksia, jotka kuulostavat liian hyvältä ollakseen totta. Ne ovat yleensä vanhoja ja alitehoisia. 200 dollarin Black Friday -kannettava voi kuluttaa tervetulleeksi Cyber ​​Mondayna.

PC-valmistajat leikkaavat tyypillisesti näytöt halpojen kannettavien tietokoneiden kustannuksia. Etsi näytön resoluutio 1 920 x 1 080 eli Full HD. Olen jo puhunut siitä, mitä suorittimia kannattaa etsiä, mutta ohittaisin myös kaiken, mikä on vähän virtaa käyttävä ARM-prosessori... ellei se ole Chromebookissa. Minut voitaisiin puhua kannettavaksi tietokoneeksi, jossa on Qualcomm Snapdragon -siru, mutta ne ovat yleensä kannettaville tietokoneille, joissa on aina päällä olevat mobiilidatayhteydet, ja ne ovat kalliimpia.

Jos teet ostoksia Amazonin tai Walmartin verkkosivustoilla, tarkista, kuka kannettavaa tietokonetta todella myy. Onko se Amazon tai Walmart, vai käyttääkö joku muu myyjä niitä vain ostosalustanaan? Neuvoni: Pidä kiinni Amazonin tai Walmartin suoraan myymistä elektroniikasta.

Milloin on paras aika ostaa halpa kannettava tietokone?

Pidän juhlakampanjoista, kuten Prime Day tai Black Friday, mutta tarjoukset on syytä katsoa tarkkaan, sillä jotkut kaupat haluavat lapioida vanhaa roskaa varastosta. Mutta vielä löytyy loistavia tarjouksia, varsinkin kun lähestyt 500–700 dollarin hintaluokkaa.

Takaisin kouluun sesonki on kuumaa aikaa myös kannettaville tietokoneille, sillä kaikki valmistautuvat syyslukukauteen. Faux doorbusters on vähemmän, mutta varmista jälleen, että tarkistat kuinka vanha myynnissä oleva kannettava tietokone on ja mitä osia siinä on. Muista tarkistaa Chromebookin automaattisen päivityksen viimeinen voimassaolopäivä (AUE), jonka jälkeen se ei välttämättä saa käyttöjärjestelmäpäivityksiä Googlelta.

Ja jos olet huolissasi siitä, että kaikki ostamasi tuotteet voidaan pian korvata uudella mallilla, suosittelen yleensä ihmisiä olemaan huolehtimatta siitä. Ellei aivan uutta versiota ole tulossa lähiviikkojen aikana (ja uusista tietokoneista ilmoitetaan yleensä etukäteen, viikkoja ennen niiden myyntiä), valitse se, mikä toimii parhaiten sinulle ja budjettillesi. Jokainen tekninen laite vaihdetaan tai poistetaan käytöstä lopulta, joten käytä vähemmän aikaa niiden murehtimiseen ja enemmän aikaa uuden kannettavan tietokoneen käyttöön.

Kuinka testaamme tietokoneita

Kannettavien tietokoneiden, pöytätietokoneiden, tablettien ja muiden tietokoneiden kaltaisten laitteiden tarkistusprosessi koostuu kahdesta osasta: suorituskyvyn testaamisesta kontrolloiduissa olosuhteissa CNET Labsissa ja laajasta käytännön käytöstä asiantuntijoidemme toimesta. Tämä sisältää laitteen estetiikan, ergonomian ja ominaisuuksien arvioinnin. Lopullinen uudelleentarkastelupäätös on yhdistelmä sekä näitä objektiivisia että subjektiivisia tuomioita.

Luettelo käyttämistämme vertailuohjelmistoista muuttuu ajan myötä testaamiemme laitteiden kehittyessä. Tärkeimmät ydintestit, joita tällä hetkellä suoritamme jokaisessa yhteensopivassa tietokoneessa, ovat:Primate Labs Geekbench 5,Cinebench R23,PCMark 10ja3DMark Fire Strike Ultra.

Tarkempi kuvaus kustakin vertailuarvosta ja sen käytöstä löytyy meidänKuinka testaamme tietokoneitasivu.

Parhaat kannettavat tietokoneet kaikissa luokissa

  • Paras kannettava tietokone vuodelle 2022
  • Parhaat Windows-kannettavat
  • Paras kannettava tietokone yliopistolle
  • Paras kannettava lukiolaisille
  • Paras edullinen kannettava alle 500 dollaria
  • Parhaat Dellin kannettavat tietokoneet
  • Parhaat 15 tuuman työ- ja pelikannettavat
  • Paras 2-in-1 kannettava tietokone
  • Parhaat HP:n kannettavat tietokoneet
  • Paras peli kannettava tietokone
  • Paras halpa pelikannettava alle 1 000 dollaria
  • Paras Chromebook: 8 Chromebookia alkaen alle 300 $

Julkaistu alun perin 23.5.2022.

Budjetin kannettavan tietokoneen ostaminen vuonna 2022: yksinkertainen mutta täydellinen opas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6278

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.