Turken-kanan kasvattaminen ja hoito - Pentagon Lemmikit (2024)

Kalkkunaa kutsutaan usein paljaskaulakanaksi, ja ne näyttävät keskimääräisen kanan ja kalkkunan risteytykseltä. Tämä johtuu sen höyhenttömästä kaulasta ja tuuletusaukosta. Vaikka se saattaa näyttää oudolta kalkkunan serkkulta, tämä lintu on 100-prosenttisesti kana, ja se on hyvä rotu takapihaparvellesi. Jatka lukemista oppiaksesi kasvattamaan ja hoitamaan Turken-kanaa.

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (1)

Turkeenit ovat ystävällisiä lintuja, jotka vaativat melko vähän huoltoa. He eivät tarvitse erityisruokavaliota, ovat sitkeitä rotuja, eikä niillä ole mitään terveysongelmia, joille he ovat herkkiä. Ne voivat kuitenkin olla hieman meluisia ja niiden tiedetään menevän hautaan aina niin usein.

Turkeenit ovat myös hyvä rotu kuumempiin ilmastoihin, mutta eivät siedä kylmää yhtä hyvin kuin jotkut muut kanarodut. Tämä ei tarkoita, että niitä ei voida kasvattaa onnistuneesti kylmemmällä alueella, mutta sinun on ryhdyttävä tiettyihin varotoimiin suojellaksesi kalkkunoita kylmältä säältä.

Turkeenit ovat suuria puhujia, mikä voi olla hieman ärsyttävää joillekin naapureille. Lisäksi ne ovat lentokyvyttömiä rotuja, mikä tekee niistä helpon poiminnan saalistajille. Jotkut ihmiset eivät anna turkeneilleen vapaata kantamaa, koska ne ovat helppo kohde.

Kuinka suureksi Turken-kana kasvaa?

Turken-kanat ovat keskikokoisia lintuja, jotka voivat kasvaa nopeasti. Niitä kuvataan usein vankaksi linnuksi, joka sopii hyvin kaikille, jotka haluavat rodun, joka voi tuottaa sekä munia että lihaa.

Turkenikana on monikäyttöinen lintu, ja se voi painaa hieman enemmän kuin muut rodut, joita kasvatetaan vain munantuotantoaan varten. Rodun urokset voivat painaa jopa 9 kiloa, kun taas naaraat voivat painaa jopa 7 kiloa.

Mikä on turken-kanan keskimääräinen paino?

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (2)

Kanan painolla voi olla suora vaikutus siihen, milloin lintu on valmis poimimaan. Sen paino voi myös vaikuttaa siihen, kuinka paljon ruokaa lintu tarvitsee päivässä.

Turken-kuko painaa 8-9 kiloa ja turkek-kana 6-7 kiloa. Kukot, jotka ovat nuoria kukkoja, painavat tyypillisesti 7 kiloa, kun taas nuoret kanat painavat 5 kiloa.

Milloin Turken-kana alkaa munimaan?

Yksi usein kysytty kysymys on, milloin kana alkaa munimaan, ja jokaisella rodulla on oma erityinen aikakehys, jolloin voit odottaa tyttösi munivan ensimmäisiä munia.

Turken-kanat alkavat yleensä munia, kun ne saavuttavat 22 viikon iän. Tämä voi kuitenkin vaihdella kanoista toiseen, eikä ole harvinaista, että kana alkaa munimaan 20 tai 21 viikon ikäisenä tai odottaa ensimmäisen munansa munimista, kunnes se on lähempänä 23 viikkoa.

Muniiko Turken Chicken valkoisia vai ruskeita munia?

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (3)

Valkoiset munat ovat ylivoimaisesti yleisimmin ostettuja munia. Tämä ei johdu siitä, että valkoiset munat ovat parempia kuin ruskeat munat, koska molemmilla munilla on lähes identtinen maku ja ravintosisältö. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että valkoisia munia on helpommin saatavilla ruokakaupoista.

Turken-kanat munivat suuria ruskeita munia noin 6 kuukauden iästä alkaen, ja ne voivat munia 150-200 munaa vuodessa. Munittujen munien tarkka määrä voi vaihdella kanoista toiseen tämän rodun geneettisen muunnelman ansiosta.

Yksi asia on muistaa, että turkuuni ei muni yhtä hyvin talvikuukausina. Ne makaavat parhaiten, kun sää on lämmin.

Tarvitsetko samanrotuisen kukon saadaksesi Turken-kanan munimaan?

Aloittelijat usein kysyvät, tarvitaanko kukkoa munien saamiseksi. Vaikka kukoista voi olla hyötyä parvelle, niitä ei tarvita kanojen munimiseen.

Turkenkanat munivat, vaikka laumassasi ei olisi turkuunikukoa. Itse asiassa et tarvitse kukkoja saadaksesi kanat munimaan. Muista, että munineet munat eivät hedelmöidy. Tämä ei kuitenkaan ole tärkeää, jos et halua kuoriutua munia.

Jos haluat kuoriutua munat, tarvitset kukon. Vaikka mikä tahansa kukkorotu toimii. Kanojen risteytykseen ei liity ongelmia, ja se on erittäin yleistä parvissa.

Mikä on Turken-kanan elinikä?

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (4)

Useimpien kanarodujen elinikä on alle 10 vuotta, vaikka joillakin roduilla on kyky elää hieman tätä aikaa pidempään. Katsotaanpa, mikä on kalkkunoiden keskimääräinen elinikä.

Turken-kanat voivat elää pidempään kuin jotkut muut rodut, ja niiden elinikä on 8–10 vuotta. Tämä elinikä voi vaihdella sen mukaan, kuinka hyvin hoidat laumaasi.

Ihanteellisten olosuhteiden varmistaminen, heidän perustarpeidensa laiminlyöminen ja ennaltaehkäisevän terveydenhuollon toteuttaminen auttavat pidentämään heidän elämäänsä.

Ovatko Turken-kanaystävälliset?

Yksi tärkeä tekijä rodusta, joka sinun tulee ottaa selvää ennen niiden kasvattamista, on sen temperamentti. Nämä tiedot antavat sinulle hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon sinä ja perheesi voitte olla vuorovaikutuksessa lintujen kanssa.

Turkeenit ovat ystävällinen ja tottelevainen rotu, joka rakastaa puhumista. He eivät ole aggressiivisia ja tekevät hyvän valinnan, vaikka sinulla olisi pieniä lapsia. Positiivisen luonteensa ansiosta ne voidaan helposti integroida useimpiin parviin, vaikka aggressiiviset linnut voivat kiusata niitä.

Vaikka kalkkunat eivät ole aggressiivisia, kannattaa silti pitää lapsia tarkasti silmällä, kun he ovat laumassa. Tämä on enemmän lintujen suojelemista lapsilta kuin lasten suojelemista kalkkunoilta. Lapset voivat vahingoittaa lintuja vakavasti, jos he käsittelevät niitä liian karkeasti. Pidä tämä vain mielessä, kun kasvatat kanoja.

Tämän artikkelin julkaisi ensimmäisen kerran 28. huhtikuuta 2023 Pentagon-Pets.

Kuinka monta munaa Turken-kana voi munia päivässä?

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (5)

Jokainen kana munii eri määrän munia päivässä, ja jotkut rodut pystyvät munimaan useita munia päivässä.

Turken-kanat voivat munia noin 3-4 munaa viikossa. Tätä määrää voidaan kuitenkin vähentää huomattavasti kylminä talvikuukausina. Tämä johtuu siitä, että turkuuni ei makaa hyvin, kun sää on liian kylmä.

Turkeenit eivät ole ainoa kanarotu, joka ei muni talvella yhtä paljon kuin kesällä. Itse asiassa ei ole harvinaista, että useimmat kanarodut hidastavat talvella tuottavien munien määrää. Useimmat rodut tarvitsevat tietyn määrän valoa muniakseen, ja talvella päivät lyhenevät ja yöt pitenevät. Yksi tapa torjua tämä on lisätä keinovalaistusta coopiin.

Milloin Turken-kana lopettaa munimisen?

Jos haluat kalkkunoita munille, sinun kannattaa tietää, milloin tämä rotu lopettaa munimisen.

Turkeenit voivat munia tasaisesti useiden vuosien ajan, eikä ole harvinaista, että turkuunikanat jatkavat munien munia jopa vanhoinakin. Kaikenrotuisten kanojen on kuitenkin luonnollista vähentää munien määrää 3–4 vuoden iän jälkeen.

Kanan yleinen terveys vaikuttaa myös siihen, kuinka monta munaa se pystyy munimaan, sekä siihen, milloin se lopettaa munimisen. Siksi on tärkeää pitää kanat mahdollisimman terveinä ja stressittömänä. On luonnollista, että kana vähentää munimista huomattavasti tai jopa lopettaa sen ikääntymisen jälkeen. Et voi todella tehdä mitään saadaksesi kanasi alkamaan munimaan uudelleen, jos ikä on ongelma.

Minkä ikäisenä Turken-kana on herkullisin?

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (6)

Koska kakkunat ovat monikäyttöinen rotu, voit kasvattaa tätä lintua sekä munien että lihan vuoksi. Mutta milloin on paras aika teurastaa kalkkunoita varmistaaksesi, että liha on herkullisinta?

Turkenit teurastetaan yleensä noin 16 viikon ikäisinä, vaikka jotkut ihmiset sanovatkin, että he voivat teurastaa turkkeneita jo 12 viikon ikäisinä ja heillä on silti herkullinen ja sopivan kokoinen lintu. Liian kauan odottaminen 16 viikon kuluttua voi tarkoittaa, että liha on hieman kovempaa kuin haluaisit.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö turkuunia voisi korjata, kun se on saavuttanut tietyn iän. Voit odottaa, kunnes lintu on useita vuosia vanha, ennen kuin teurastat sen. Varoita vain, että liha on sitkeää ja sopisi paremmin keittoihin, muhennoksiin tai pannussa kypsennettäväksi.

Paras asunto Turken-kanalle?

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun tulee tehdä ennen lintujen hankkimista, on varmistaa, että niillä on oikeat tilat heidän tarpeisiinsa. Onneksi kalkkunnat ovat rento rotu, joka pystyy käsittelemään useimpia asumisjärjestelyjä.

Turken-kanat pärjäävät hyvin useimmissa ammoissa, kunhan niillä on vähintään 6 neliöjalkaa lattiatilaa kullekin linnulle. Coop on myös oltava hyvin tuuletettu ja suojattava kunnolla kalkkunoita petoeläimiltä. He tarvitsevat myös ajon, joka on yhdistetty yhteistyöhön.

Koska kalkkunat ovat helppo saalista, on parasta olla antamatta niitä vapaalla laidalla. Sen sijaan anna heille juosta, joka pitää heidät turvassa petoeläimiltä ja samalla anna heidän hakea ruokaa ja naarmuttaa maata. Juoksun tulee olla vähintään 10 neliöjalkaa lintua kohden, ja sen tulee olla varustettu esineillä, jotka rikastavat turkuunin elämää, kuten pölykylvyt ja kanalelut.

Tyypilliset Turken-kanan terveysongelmat

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (7)

Terveysongelmat ovat valitettava osa kanojen kasvatusta, eikä ole olemassa kanarotua, joka olisi immuuni terveysongelmille. Onneksi turkeenirodulla ei ole paljon ongelmia, joista sinun on huolehdittava.

Turkeenit ovat kestäviä kanoja, jotka eivät käsittele monia terveysongelmia. Tämä rotu viihtyy jopa kuumassa ilmastossa. Ne eivät kuitenkaan kestä kylmiä lämpötiloja kovin hyvin. Ainoat todelliset terveysongelmat, joista on huolehdittava, ovat samat, jotka voivat vaikuttaa kaikkiin kanarotuihin.

Onneksi voit auttaa estämään useimpia terveysongelmia ottamalla käyttöön hyviä kanankasvatuskäytäntöjä. Tämä sisältää aidan pitämisen puhtaana ja desinfioituna, sen varmistamisen, että kanojen rokotteet ovat ajan tasalla, muiden lintujen, jotka eivät kuulu laumaanne, olla vuorovaikutuksessa kanojen kanssa ja lintujen suojaaminen loisilta.

Tyypillisiä ongelmia turken-kanan kasvattamisessa

How To Raise And Care For Turken Chicken - Pentagon Pets (8)

Turkeenit ovat melko rento rotu, jolla ei ole paljon ongelmia, eivätkä ongelmat, joita niillä esiintyy, yleensä ole kaupan katkaisijoita useimmille takapihaparville.

Turkeenit voivat joskus haukkua ja ovat äärimmäisen puhelias lintuja, mikä tarkoittaa, että ne voivat toisinaan olla hieman meluisia. Jos pidät lintujesi kanssa juttelemisesta, turkkikana voi olla upea lisä laumaan, koska ne puhuvat sinulle takaisin.

Tämä voi kuitenkin olla ongelmallista, jos sinulla on läheisiä naapureita, joita niiden äänekkyys saattaa häiritä. Toinen huomioitava asia on, että nämä linnut eivät voi nousta lentoon, eivät edes vähän. Tämä tekee niistä helpomman saaliin kuin jotkut muut kanarodut.

Millainen ruoka sopii parhaiten turkeenikanalle?

Yksi kalkkunoiden kasvattamisen eduista on, että tällä rodulla ei ole erityisiä ruokavaliovaatimuksia, mikä tarkoittaa, että voit lisätä niitä melkein mihin tahansa parveen ja ne syövät mielellään muiden lintujen kanssa.

Turkeenit rakastavat laidunruokavaliota, mikä tarkoittaa runsaasti hyönteisiä, raitoja, siemeniä ja jyviä, jotka he löytävät etsiessään ja raaputtamalla maata. Heille olisi kuitenkin tarjottava jatkuvasti korkealaatuista kananrehua.

Pentagon Pet on tämän artikkelin omistaja, joka julkaistiin ensimmäisen kerran 28. huhtikuuta 2023.

Sinun tulisi myös täydentää heidän ruokavaliotaan tuoreilla hedelmillä ja vihanneksilla sekä kanaherkuilla. Kaikenrotuiset kanat rakastavat jauhomatoja, ja niitä voidaan valmistaa kuivattuna. Anna linnullesi muutama kuivattu jauhomato välillä välipalaksi. Tämä ei ainoastaan ​​anna niille ylimääräistä proteiinia, vaan se tekee linnustasi onnelliseksi ja rikastuneemmiksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chantecler-kanan kasvattaminen ja hoito

Cornish Cross -kanan kasvattaminen ja hoito

Kuinka kasvattaa ja hoitaa suuria punaisia ​​broilereita

Kosher King -kanan kasvattaminen ja hoito

Tämän artikkelin ja sen sisällön omistaa Pentagon Pets, ja se julkaistiin ensimmäisen kerran 28. huhtikuuta 2023.

Tumman cornish-kanan kasvattaminen ja hoito

Turken-kanan kasvattaminen ja hoito - Pentagon Lemmikit (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.