Helpot aloittelijan puuntyöstöprojektit (2024)

    Koti Taidot Puuntyöstö

    Easy Beginner Woodworking Projects (1)Perheen yleismiesPäivitetty: 09.5.2023

      Haluatko rakentaa jotain uutta? Tutustu näihin houkutteleviin, hyödyllisiin projekteihin, joita voit rakentaa! Parasta on, että ne eivät vaadi täydellistä työpajaa ja vuosiapuuntyöstökokemusta, vain muutamia yleisiä työkaluja ja vanhanaikaista kyynärpäärasvaa.

      1/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (2)

      Perheen yleismies

      Tee puinen leikkuulauta ja tarjoilualusta

      Viipaloi, kuutioi ja tarjoile tällä tyylillähelppo, viehättävä lauta. Näytämme sinulle yksinkertaisen tavan kuivasovittaa osat, piirtää kaari ja liimata sitten koko juttu yhteen. Käytimme 4 jalkaa. teräksinen viivain kaarien piirtämiseen, mutta myös mittatikku tai mikä tahansa ohut lauta toimisi.

      Muista käyttää vedenkestävää puuliimaa ja pidä levysi poissa astianpesukoneesta tai se saattaa hajota. Ja vielä yksi asia: Pidä laudat mahdollisimman tasaisinaliimausminimoidaksesi hiomisen myöhemmin.

      2/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (3)

      Perheen yleismies

      Pysy järjestyksessä tällä kenkäsäilytysjakkaralla

      Rakenna tämä kätevä jakkara tunnissa japysäköi se kaappiin. Voit käyttää sitä myös askelmana päästäksesi korkealle hyllylle. Säilytyshyllyjen tekemiseen tarvitset vain 4 jalkaa x 4 jalkaa 3/4 tuuman arkin. vaneria, puuliimaa ja kourallinen 8d viimeistelynauloja. Leikkaa vaneripalat kuvan mukaan. Levitä puuliimaa saumoille ja naulaa ne sitten yhteen 8d-nauloilla. Ensin naulaa sivujen läpi takaosaan. Naula sitten yläosan läpi sivuille ja taakse. Merkitse lopuksi kahden hyllyn sijainti ja naulaa sivut hyllyihin.

      Eikö sinulla ole lattiatilaa vapaana? Rakenna näitäsen sijaan erittäin yksinkertaiset seinään asennettavat kenkäjärjestäjät.

      3/20

      Bonus! Katso tämä video oppiaksesi rakentamaan toinen erittäin yksinkertainen puuntyöstöprojekti itse:

      4/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (4)

      Perheen yleismies

      Pidä kenkäsi irti lattiasta tällä kenkäjärjestimellä

      Säilytä kenkiä lattiasta puhtaissa, luonnonpuisissa telineissä. Tämäyksinkertainen säilytysjärjestelmäkestää kaiken talvisaappaista kesäsandaaleihin, ilman mudan kertymistä tai hankausjälkiä seinään. Rakenna yksi jaettavaksi tai yksi jokaiselle perheenjäsenelle.

      Suosittelemme märille kengille ja saappailletämä viehättävä, yksinkertaisesti valmistettava tarjotin.

      5/20

      Rakenna puinen penkki halvemmalla

      Tarvitsetko lisäistuimia kiireessä?Tämä yksinkertainen penkki, perustuu kirjailija ja ekologi Aldo Leopoldin klassiseen suunnitteluun, voidaan rakentaa parissa tunnissa, vaikka olisit aloittelija puuntyöntekijä. Tarvitset vain kaksi lautaa ja 18 ruuvia erittäin nimellishintaan.

      6/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (6)

      Perheen yleismies

      Rakenna tämä kannettava pieni penkki

      Anna selällesi ja polvillesi tauko tällä kannettavalla,helposti rakennettava istuin/jakkara/työkalulaatikko/työtaso. Rakentaminen vie vain pari tuntia, ja sille löytyy kymmeniä käyttötarkoituksia. Jos etsit pientä penkkiä/jakkaraa, joka on hieman houkuttelevampi kuin tämä,tässä yksi pohdittavaksi.

      7/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (7)

      Perheen yleismies

      Tee aikakauslehtien säilytysastioita

      Tarvitsetko hyvän tavan arkistoida aikakauslehtiä ja muita tärkeitä papereita?Rakenna nämä yksinkertaiset puiset säilytysastiatja pidä kaikki suosikkisi käden ulottuvilla sen sijaan, että ne katoaisi kohoavaan kasaan. Voit rakentaa neljä säiliötä yhdestä 2 x 4 jalkaa 1/4 tuuman arkista. vaneri ja kaksi 6 jalkaa pitkät 1x4s. Ja puun leikkaaminen on helppoa apalapelitaivannesaha.

      8/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (8)

      Perheen yleismies

      Luo tyylikäs ja yksinkertainen takki ja hattuteline

      Selvittääsisäänkäynnin sotkuakanssayksinkertainen takki ja hattutelinejonka voit rakentaa noin tunnissa 6 jalkaa 1×4 ja takkikoukuista. Leikkaa laudat tilaan sopiviksi, maalaa ne, varusta ne erilaisilla koukuilla tarpeidesi mukaan ja ruuvaa ne sitten seinään.

      Löydät koukkuja valtavassa valikoimassa tyylejä, värejä ja hintoja rautakaupoista ja verkkokaupoista. Inspiraatioksi,katso nämä älykkäät ja epätavalliset takkikoukut.

      9/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (9)

      Perheen yleismies

      Rakenna mausteteline

      Tämä mausteteline pitää 18 suosikkimaustettasi valmiina.Se on nopea ja hauska tehdäja sopii tavalliseen keittiökaappiin. Sinä tulet tarvitsemaan:

      • Halkaisijaltaan 11-1/2 tuumaa ja 7-1/4 tuumaa oleva puulevy
      • 9 tuumaa laiska Susan-laitteisto
      • Neljä 1-5/8 tuuman x 5/8 tuuman tappia jaloille
      • Yksi 5-1/4 tuumaa x 5/8 tuumaa vaarnakahva
      • 1-7/8 tuumaa.Forstner poranterä
      • 5/8 tuumaa. lapio- tai kärkiporanterä
      • 1-1/2 tuuman puupallo tai muu nuppi.

      Jaa suurempi kiekko lyijykynällä ja astelevyllä 30 asteen kiiloiksi luodaksesi 12 keskiviivaa pullon syvennyksille. Keskitä ja piirrä pienempi levy suuremman levyn päälle. Seuraavaksi poraa 3/8 tuumaa porakoneella. syviä reikiä 12 keskilinjassa 1-7/8-in. Forstner-terä, aseta ne levyn ulkoreunan ja piirretyn ympyrän väliin. Jaa seuraavaksi pienempi kiekko 60 asteen kiiloiksi ja poraa vielä kuusi 3/8 tuumaa. syviä reikiä Forstner-terällä.

      Poraa neljä 5/8 tuumaa. halkaisija, 1/2 tuumaa. syviä reikiä suuressa levyssä piirretyn ympyrän sisällä. Käytä sitten 5/8 tuumaa. vaarnakeskuksia siirtääksesi reikien paikat pienen kiekon alapuolelle. Poraa neljä 1/2 tuumaa. syvät reiät pienen levyn alapuolella ja 1/2 tuumaa. yläosan keskellä syvä reikä tapin kahvaa varten. Liimaa tapit kiinni kiekkojen liittämiseksi ja liimaa sitten kahva. Kahvanuppiin porasimme puupallon, mutta myös kierrettävä keraaminen nuppi tarjoaa mukavan ja miellyttävän otteen. Levitä kaappeihin sopiva viimeistely, keskitä ja ruuvaa sitten laiska Susan-laakeri suuren levyn alle ja pyöritä pulloa.

      10/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (10)

      Perheen yleismies

      Tee tämä ruokakomero säilytystilan säästö

      Jos mausteet ovat juuttuneet laatikkoon, jossa vain yläosat näkyvät, tämä näppärä teline, joka sujahtaa siististi laatikkoon, ratkaiseeruokakomero varastointiongelma. Ja rakentamiseen menee vain tunti. Tee se 1/4 tuuman romuilla. ja 1/2 tuumaa. vaneri. Tairakentaa kaksikerroksinen laatikkomaustehylly.

      11/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (11)

      Perheen yleismies

      Rakenna maalaismainen puunoksahylly

      Tuo hieman luontoa sisätiloihin tällä yksinkertaisella tavallahaaratuettu hylly. Etsi kaksi halkaisijaltaan noin yhden tuuman haarukkahaaraa, joista toinen on suhteellisen suora, joka istuu samalla tasolla seinän kanssa.ripustaa hylly seinälle.

      12/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (12)

      Tee Easy Knife Block

      Tämä komea veitsilohkoon nopea, helppo ja hauska rakentaa ja sisältää 6 tuuman. leveä säilytyslaatikko veitsen teroittimelle. Sellaisen rakentamiseen tarvitset vain 3/4 tuuman. x 8 tuumaa. x 4 jalkaa kovapuulevy ja 6-tuumainen. x 6-1/2 tuumaa. pala 1/4 tuumaa. sopiva kovapuuvaneri.

      Aloita leikkaamalla levystä 10 tuuman pituus ja asettamalla se sivuun. Revi loput 38 tuumaa. levy 6 tuumaa leveäksi ja leikkaa viisi tasaisin välein 5/8 tuumaa syvää sahanuraa toiselta puolelta. Leikkaa uurrettu levy neljään 9 tuuman osaan. kappaleet ja liimaa ne lohkoksi varoen levittämästä liimaa sahanuraan (voit puhdistaa ne veitsellä ennen kuin liima kuivuu). Sahaa 15 asteen kulma toisesta päästä ja ruuvaa vaneripala lohkon kulman pään alle.

      Leikkaa 6-1/2 tuumaa x 3 tuumaa. kansi jäljellä olevan laudan päältä ja viipaloi loput 1/4 tuumaa. paksut palat laatikon sivuille ja päähän. Liimaa ne vanerilattian ympärille.Leikkaa rabbetkannen kolmella sivulla niin, että se sopii tiukasti laatikkoon, ja poraa 5/8 tuumaa. reikä sormenvetoa varten. Lisää sitten viimeistely ja saat kauniin, hyödyllisen lahjan.

      13/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (13)

      Perheen yleismies

      Tee yksinkertainen askeljakkara

      Tässä on loistava lahjaidea, joka saa raivoa. Nivelet tätä vartenyksinkertainen askeljakkaravalmistetaan tarkasti sekunneissa levyliittimellä, mutta älä kerro ihailijoillesi. Tarvitset myös sähkösahan lautojen poikkileikkaukseen ja palapelin nousuputkien puoliympyröiden leikkaamiseen.

      14/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (14)

      Perheen yleismies

      Rakenna oven takana olevia hyllyjä

      Oven takana oleva tila on säilytyspaikka, joka jää usein huomiotta. Rakenna joukko matalia hyllyjä ja kiinnitä se seinälle. Materiaalikustannuksissa ei ole paljonTämä projekti. Saatat jopa riittääpuujätteetmakaamassa.

      Paikanna nastat. Poraa välysreiät ja ruuvaa hyllyt nastoihin 2-1/2-in. puuruuvit. Aseta kumipuskuri karmiin suojaamaan ovea. Eikö sinulla ole elektronista nastaetsintä käsilläsi?

      15/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (15)

      Luo silityskeskus

      Jotta silitysvälineet pysyvät käden ulottuvilla, mutta poissa jalkojen alta, tee tämä yksinkertainen silityskeskus muutamassa tunnissapieni huonejärjestely. Tarvitset vain 10 jalan. 1×8, 2 jalkaa 1×6 pala hyllyille ja pari koukkua silityslaudan ripustamiseen.

      Leikkaa takaosa, sivut, hyllyt ja yläosa. Kohdista sivut ja mittaa alhaalta 2 tuumaa, 14-3/4 tuumaa ja 27-1/2 tuumaa hyllyjen pohjan merkitsemiseksi. Ennen kuin kokoat yksikön, leikkaa pistosahalla 1 x 1 tuuman koiran korva sivujen alaosaan koristeellisen kosketuksen saamiseksi.

      Työskentele yksi puoli kerrallaan, liimaa ja naulaa sivu taakse. Levitä liimaa ja aja kolme 1-5/8 tuumaa. naula jokaiseen hyllyyn, kiinnitä toinen puoli ja kiinnitä ne naulaamalla ne paikoilleen. Puristimet auttavat pitämään yksikön yhdessä naulojen lyönnin aikana. Keskitä yläosa jättäen kahden tuuman ulkonema molemmille puolille ja liimaa ja naulaa se paikalleen. Maalaa tai tahraa laite ja poraa sitten ohjausreiät yksikön molemmille sivuille ja ruuvaa koukut kiinni silityslautaan. Asenna hylly kipsilevylle käyttämälläruuvattavat seinäankkurit.

      16/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (16)

      Perheen yleismies

      Tee lisää säilytystilaa pieniin tiloihin näillä kaksikerroksisilla kaappihyllyillä

      on paljontilaa hyllyn yläpuolella useimmissa kaapeissa. Vaikka se on hieman vaikeasti tavoitettavissa, se on loistava paikka säilyttää harvoin käytettyjä tavaroita. Hyödynnä tämä hukkaan heitettyä tilaatoisen hyllyn lisääminenolemassa olevan yläpuolella. Osta tarpeeksi kaapin hyllymateriaalia vastaamaan olemassa olevan hyllyn pituutta sekä riittävästi kahdelle päätytuelle ja keskituelle kunkin kiinnikkeen päälle. Kaksitoista tuumaa leveitä hyllyjä on saatavilla eri pituuksilla ja eri viimeistelyillä kotikeskuksissa ja puutavarataloissa.

      Leikkasimme tuet 16 tuumaa pitkiksi, mutta voit sijoittaa toisen hyllyn haluamallesi korkeudelle. Ruuvaa päätytuet seiniin molemmissa päissä. Käytä kipsilevyankkureita, jos et voi lyödä nastaa. Merkitse sitten keskitukien sijainti ylä- ja alahyllyille neliöllä ja poraa 5/32 tuumaa. välysreiät hyllyjen läpi. Aja 1-5/8 tuumaa. ruuvata hyllyn läpi tukiin. Voit soveltaa samaa konseptia autotallivarastointiin.

      17/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (17)

      Rakenna pinottu kierrätystorni

      Viisi muovisäiliötä, kuusi 2x2-konttia ja ruuvit sekä tunnin työ riittää tämän kokoamiseentilaa säästäväkierrätysteline. Kehysimme sopii kontteihin, joiden yläosan mitat ovat 14-1/2 tuumaa x 10 tuumaa ja jotka ovat 15 tuumaa korkeita. Konttimme on valmistanut Rubbermaid. Tämä projekti auttaa todella autotallin säilytystarpeissasi.

      Jos käytät erikokoisia astioita, säädä pystysuorien välinen etäisyys niin, että 2x2s tarttuu astian reunaan. Säädä sitten vaakasuuntaisten puomien etäisyyttä tiukasti istuvuuden takaamiseksi, kun säiliö on kulmassa kuvan osoittamalla tavalla.

      Aloita leikkaamalla 2x2s kuvan mukaan. Merkitse sitten puomien asento pystysuoraan. Poraa kaksi 5/32 tuumaa. reiät pystytukien läpi kussakin poikkikappaleessa. Poraa ulkopuolelta sisään ja käännä reikiä hieman sisäänpäin, jotta ruuvit eivät murtu puolasta.

      Kierrä 2-1/2 tuuman ruuvit pystytukien läpi puolasiin. Kokoa etu- ja takakehykset. Yhdistä ne sitten sivuristikoilla. Haluatko vielä enemmän tilaa autotallissa?

      18/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (18)

      Perheen yleismies

      Tee ruotsalainen saappaiden kaavin

      Tässä on perinteinen ruotsalainen maatilatarvike räpyläpohjaisille. Mitat eivät ole kriittisiä, mutta varmista, että säleiden reunat ovat melko terävät – juuri ne saavat tavaratilan kaavin toimimaan. Leikkaa säleet sopivan pituisiksi ja leikkaa sitten kolmion muotoiset aukot 2x2s parin sivuun. Säteisvarsisaha sopii tähän hyvin, mutta myös pöytäsaha tai vannesaha tekee leikkauksen. Leikkaa 2x2s pituuteen, esiporaa ja kiinnitä säleet alhaalta galvanoiduilla ruuveilla. Paranna kenkäpuhdistuspeliäsi rakentamalla asaappaiden puhdistusaine harjoilla.

      19/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (19)

      Pidä asiat järjestyksessä liukuvilla kirjanpäillä

      Kirjat ja kansiot vievät yleensä paljon tilaa toimistossa, eivätkä ne ole aina helposti tavoitettavissa. Ratkaise se luomalla liukuva kirjahylly. Leikkaa 3/4 tuumaa, jos haluat aitata hyllyssä olevia kirjoja tai muita välineitä, jotka haluavat vaeltaa. paksut kovapuupalat 6 tuuman kokoisiksi. x 6 tuumaa. neliöitä. Käytä vannesahaa taipalapelileikkaamaan toisesta reunasta (syistä) raon, joka on hyllyn paksuutta leveämpi. Pysäytä lovi 3/4 tuumaa toisesta reunasta. Viimeistele kirjanteline ja liu'uta se hyllylle. Haluatko rakentaa myös hyllyt?

      20/20

      Easy Beginner Woodworking Projects (20)

      Tee pieniä hyllyjä

      Käännä yksittäinen 3 jalkaa. pitkä, 1×12 kovapuulevy joihinkin pieniin hyllyihinjärjestää työpöytä tai tiski. Leikkaa pois 21-tuumainen. pitkä levy hyllyille, revi se keskeltä kahdeksi hyllyksi ja leikkaa 45 asteen viiste kahdesta pitkästä etureunasta jyrsimellä tai pöytäsahalla. Viisoi toisen laudan päät, leikkaa dadoja – jyrsimellä tai pöytäsahalla dado-terällä puuhun leikatut urat – ristiin (leikkaa dado romulle ja testaa hyllyt ensin!). Leikkaa se sitten neljäksi kapeammaksi lautaksi, kaksi 1-3/8 tuumaa leveäksi ja kaksi 4 tuumaa leveäksi.

      Viimeistele ja kokoa messinkiruuveilla ja viimeistele aluslevyt yhteen näistä helpoista puuprojekteista.

      Muista tutustua lauantaiaamuprojekteihimme saadaksesi lisää inspiraatiota, kuten alla olevan videon lasinaluset:

      Alkuperäinen julkaisu: 14. heinäkuuta 2021

      Helpot aloittelijan puuntyöstöprojektit (2024)
      Top Articles
      Latest Posts
      Article information

      Author: Trent Wehner

      Last Updated:

      Views: 6402

      Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

      Reviews: 83% of readers found this page helpful

      Author information

      Name: Trent Wehner

      Birthday: 1993-03-14

      Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

      Phone: +18698800304764

      Job: Senior Farming Developer

      Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

      Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.